Hindi Zahra | Medfest Ensemble

13 maart | Zuiderstrandtheater Den Haag

Hindi Zahra (MA)

Hindi Zahra zingt in het Engels, Frans en Zuid-berbers. Haar stijl laat zich omschrijven als een mix van de muziek van Billie Holiday, Patti Smith, Manu Chao en Norah Jones. Ze groeide op in Khouribga, Marokko om op latere leeftijd naar Parijs te verhuizen. Pas na meer dan 50 nummer gecomponeerd te hebben stelde ze haar debuutalbum Handmade samen, dat bij jazzlabel Blue Note Records verscheen. Het werk van haar meest recente album ‘Homeland’ zal ze tijdens MedFest voor het eerst in Nederland ten gehore brengen.

Unieke Muzikale Samenwerking

Speciaal voor MedFest hebben wij een unieke combinatie van artiesten samengebracht: Het MedFest Ensemble. Samen vertegenwoordigen zij een groot deel van het gebied rondom de Middellandse Zee, wat resulteert in een prachtige compositie van traditionele, culturele en hedendaagse klanken. Beluister hier vast een voorproefje.

Martin Fondse (NL)

Martin Fondse is een gerenommeerde Nederlandse pianist en componist op het gebied van jazz en hedendaagse muziek. Beinvloed door diverse inspiratiebronnen probeert Martin bruggen te slaan tussen verschillende muziekstijlen en culturen.

Eric van der Westen (NL)

Eric van der Westen maakt al meer dan 20 jaar naam als veelzijdige bassist in de hedendaagse jazz. Hij werkte onder andere samen met internationale grootheden als Norma Winstone en Louis Mhlanga en is sinds 2010 de bassist van Turkse zangeres Sezen Aksu.

Melek Mosso (TR)

De jonge fluitiste en singer/songwriter Melek Mosso is één van de snelst rijzende sterren van de Turkse muziekscene. Ze slaat bruggen tussen alle stijlen die op haar pad komen: van folk tot hiphop tot Arabische jazz en ze staat bekend om haar theatrale podiumpersoonlijkheid.

Farid Ghannam (MA)

De Marokkaanse zanger en gimbri-speler Farid Ghannam bereikt in Noord-Afrika en het Midden-Oosten reeds een miljoenenpubliek met zijn popliedjes. Maar hij schittert net zozeer met zijn traditionele klassieke repertoire.

Efe Erdem (TR)

Efe rondde op 18 jarige leeftijd het conservatorium in Ankara af en vervolgde zijn studie klassieke trombone aan Codarts in Rotterdam. Sindsdien is deze Turkse componist en trombonist niet meer weg te denken uit de Nederlandse jazz- en soulscene.

Alex Simu (RO)

De Roemeense Alex Simu heeft als internationaal klarinettist, saxofonist en componist al een ruime hoeveelheid awards op zijn naam staan. Hij studeerde aan diverse conservatoria, van Amsterdam tot New York en trad op in meer dan 41 landen.

Derya Turkan (TR)

De Turkse Derya Turkan studeerde kemence (Turkse viool) aan het conservatorium in Istanbul en treedt sindsdien op in vele Europese, Afrikaanse en Aziatische landen. In 2005 maakte hij zijn debuut in de VS.

Mohamed Ahaddaf (MA)

De Marokkaanse udspeler Mohammed Ahaddaf immigreerde het begin van deze eeuw vaan Noord-Marokko naar Nederland en startte daar zijn eigen kwartet. Hij laat zich inspireren door de Arabo-Andalusische muziek die haar wortels heeft in het Spanje van de Moren.

Francesco Bongiorno (IT)

Percussionist Francesco studeerde 10 jaar lang klassieke piano aan het conservatorium in Palermo en sinds zijn 13e won hij 5 nationale pianowedstrijden. Later studeerde hij door in Rome en Amsterdam en nam hij actief deel aan gerenommeerde masterclasses. Hij was onderdeel van vele nationale en internationale muziekprojecten en nam 5 albums op.

Datum: 13 maart 2019
Tijd: 20:00 – 23:00
Oorsprong: Marokko-Frankrijk
Genre:  World, Soul, Blues, Berber
Locatie: Zuiderstrandtheater Den Haag
Adres: Houtrustweg 505 | 2583 WB Den Haag

Website: www.zuiderstrandtheater.nl
Telefoon
: 070 88 00 333

Hindi Zahra - MedFest :: 13 maart - Zuiderstrandtheater Den Haag